Findit är en gratis tjänst som finansieras genom att visa annonser. Vår målsättning är att Findit skall förbli en gratis tjänst.
Du kan hjälpa oss genom att undanta Findit från din annonsblockerare. Anvisningar om hur du inaktiverar Adblock hittar du här.
Findit är en gratis tjänst som finansieras genom att visa annonser. Vår målsättning är att Findit skall förbli en gratis tjänst.
Du kan hjälpa oss genom att klicka på Tillåt alla knappen.

SÅLD!

igjenom gode Ordningar och flitigt rysende.... Bergsstaten 375 år

55 kr (6 €)
..igjenom gode Ordningar och flitigt rysende.... Bergsstaten 375 år. Författare: Jan-Olof Hedström. Bergstaten 2012. ISBN: 978-91-7403-180-5.
Genom århundradena har den statliga bergsadministrationen förendrats och utvecklats. Flera av de bestämmelser som skrevs för många hundra år sedan är dock förvånansvärt aktuella idag. Denna bok tar med dig på en unik resa, där vi börjar i stormaktstridens Sverige. Christina har nyss blivit drotning och Axel Oxenstierna har båorjat sitt arbete med att organisera den svenska statsförvaltningen. En av landets viktigaste frågor är finansieringen av de många krigen. Genom seklerna passerar vi sedan såväl personer som beslut, vilka har kommit att påvärka inte bare gruvnäringen uten hela landet. Slutligen landar vi i vår egen tid, der bergets tilgångar är lika viktiga som någonsinn. Förr var utvinning av koppar dominerande och finansiering av krig drivkraften. Fortfarande är de traditionella metallerna järn, koppar och guld högintressannta. Med utvecklingen av modern energi- och miljöteknik har även andra ämnen, som sälsynta jordmetaller, kommit i blickpunkten.
Annonsör: --- Plats: --- ---  
kategori: Böcker & Litteratur Typ: Säljes
Findit ansvarar inte för den utannonserade varan eller annonsens innehåll. Reklam-SMS förbjudet. Annonsören vill ej bli ringd av tele- eller annonssäljare. Har du övriga frågor eller åsikter, vänligen kontakta vår kundtjänst.