Findit är en gratis tjänst som finansieras genom att visa annonser. Vår målsättning är att Findit skall förbli en gratis tjänst.
Du kan hjälpa oss genom att undanta Findit från din annonsblockerare. Anvisningar om hur du inaktiverar Adblock hittar du här.
Findit är en gratis tjänst som finansieras genom att visa annonser. Vår målsättning är att Findit skall förbli en gratis tjänst.
Du kan hjälpa oss genom att klicka på Tillåt alla knappen.

SÅLD!

Stridens Skönhet och sorg. Första värdskriget i 212 kapitel

59 kr (6 €)
Stridens Skönhet och sorg av Peter Englund. Pocketförlaget 2009. ISBN:978-91-86067-75-5.
Första värdskriget anses vara den mest omgripande historiska händelse som drabbat vårt kontinent. Trots det är det en händelse som hamnat i minnesskugga. STRIDENS SKÖNHET OCH SORG er en bok om hur kriget upplevdes av alla dessa människor som drabbades och som på ett eller annat sätt medvärkade. Vi får följa ett tjugotal verkliga men nu okända människor, blant annat en australiensk kvinna som körde lastebil åt serbiska armén, en italiensk soldat som hamnade på mentalsjukhus, en fransk ämbetsmann som aldrig såg fronten, en tysk skolflicka som växte upp med kriget vid gränsen mot öster och en sydamerikansk äventyrare som slogs som frivillig i turkiska armén. Boken bygger på material som de har lämnat efter sig: brev, dagböcker, memoarer. Vart och ett av de korta kapitlen utgår från dessa människor såg, tänkte eller gjorde en enskild dag, med början i augusti 1914 och slut i november 1918.
Annonsör: --- Plats: --- ---  
kategori: Böcker & Litteratur Typ: Säljes
Findit ansvarar inte för den utannonserade varan eller annonsens innehåll. Reklam-SMS förbjudet. Annonsören vill ej bli ringd av tele- eller annonssäljare. Har du övriga frågor eller åsikter, vänligen kontakta vår kundtjänst.