Findit.se är en gratis tjänst som finansieras genom att visa online annonser till våra besökare.
Vänligen överväga att stödja oss genom att inaktivera din annonsblockerare på Findit.se.
Läs mera hur du inaktiverar Adblock på Findit.se

Doft av järn och syren av Anna-Lisa Sahlström

10 € (106 kr)
Det är sensommar 1834 i Nykarleby. Vid stranden av älven stretar en pojke med att göra en håv. Han heter Matts Boman och är tolv år. Han vill bli som farfar, lotsen vars namn han bär.
Men farfar får sätta livet till i en koleraepidemi som inte existerar han är ett av alla de häpnadsväckande och gripande människoöden Anna-Lisa Sahlström frilägger i sin skildring av Nykarleby från 1834 till nuet. Vi får bevittna den stora branden, seminariebygget, järnvägens tillkomst... En klarsynt och livlig bild av småstaden växer fram, dynamisk genom sina motsättningar: hur främmande för torparbarnet ter sig inte tillvaron på Kuddnäs där unge herrn vandrar i sina drömmerier. Nykarleby är staden Zacharias Topelius och Mikael Lybeck lämnade för att ständigt återvända till. Kan skickas
Annonsör: Markita Plats: 04130 Sibbo  Visa på karta
kategori: Böcker & Litteratur Typ: Säljes
 Annonsörens alla annonser (125)
Din IP-adress bifogas i meddelandet. Våra sekretessbestämmelser
Fel nummer
Avbryt
Findit.se ansvarar inte för den utannonserade varan eller annonsens innehåll. Reklam-SMS förbjudet. Annonsören vill ej bli ringd av tele- eller annonssäljare. Har du övriga frågor eller åsikter, vänligen kontakta vår kundtjänst.